Gevelbekleding | Dakbedekking | Staalconstructies | Staalplaatbetonvloeren | Lichtstraten | Dakveiligheid

Staalplaatbetonvloeren

Staalplaatbetonvloeren

Een staalplaatbetonvloer bestaat uit geprofileerde staalplaten waarop in het werk beton is gestort. Er zijn twee soorten staalplaatbetonvloeren. Namelijk een lage staalplaatbetonvloer, deze vloer is te combineren met HE- of IP-profielen op de bovenflens. En een hoge staalplaatbetonvloer, deze vloer heeft geïntegreerde liggers op de onderflens.

Hoge en lage staalplaatbetonvloeren

Een staalplaatbetonvloer werkt via ribbels in de plaat constructief samen met een betonopstorting. Een lage staalplaatbetonvloer wordt meestal gecombineerd met een HE- of IPE-ligger waarbij de vloerplaat op de bovenflens wordt gelegd. Deze vloer bestaat uit een lage geprofileerde staalplaat van maximaal 100 mm hoog. Een hoge staalplaatbetonvloer wordt meestal gecombineerd met een asymmetrische ligger (ASB: Asymmetric Beam), waarbij de vloerplaat op de verbrede onderflens gelegd wordt. Deze vloer bestaat uit een hoge geprofileerde staalplaat van 200 mm hoog.

Voordelen staalplaatbetonvloeren

De toepassingsmogelijkheden voor staalplaatbetonvloeren zijn groot. Daarnaast zijn deze vloersystemen zeer geschikt voor renovaties, transformaties en zelfs woningbouw. Met een blik op een duurzame toekomst is dit een geschikt systeem om mee te werken. De vloeren zijn licht in gewicht, in vergelijking met kanaalplaatvoeren. Daarnaast zijn de staalplaten zelfdragend bij het storten van beton, waardoor er stempelvrij gewerkt kan worden.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u samenwerken? Neem dan contact met ons op.