Gevelbekleding | Dakbedekking | Staalconstructies | Staalplaatbetonvloeren | Lichtstraten | Dakveiligheid

Renovatie en restyling

Renovatie en restyling

De levensduur van een gebouw wordt binnen bepaalde termijnen afgeschreven. Daarnaast kan het voorkomen dat een gebouw gedateerd is geworden. Kleuren en stijlen zijn te koppelen aan bepaalde jaren. Tot slot kan een renovatie of restyling ook worden uitgevoerd naar aanleiding van verduurzaming, een uitbreiding of schadeherstel.

Belang van renovatie of restyling

Het kan zijn dat een gebouw of kantoor niet meer past bij de huisstijl of hetgeen dat het bedrijf wil uitstralen. Dan kan ervoor gekozen worden een restyling uit te laten voeren. Voldoet het gebouw niet meer aan de duurzaamheidseisen of heeft het simpelweg een upgrade nodig, kan ervoor gekozen worden om een renovatie uit te voeren. Waarom is het zo aantrekkelijk om een renovatie of restyling uit te voeren? In de meeste gevallen is het goedkoper dan een complete verhuizing of het geheel bouwen van een nieuw pand. Daarnaast kan er met een kleine investering een groot resultaat behaald worden. Tot slot kan met een renovatie of restyling direct een slimme stap gezet worden richting de toekomst, door te kiezen voor duurzaam renoveren.

Duurzaam renoveren

Een renovatie is duurzamer dan het slopen van een gebouw. Er ontstaat minder sloopafval en er zijn minder materialen nodig voor de vernieuwing. Door deze vorm van hergebruik, wordt veel CO2 bespaart. Tegelijkertijd biedt een renovatie een goede gelegenheid om gebouwen duurzamer en energiezuiniger te maken. Een duurzaam gerenoveerd pand verbruikt minder energie. Ook kunnen ventilatie- en vochtproblemen opgelost worden. Er kan geinvesteerd worden in een goede muurisloatie, dakisolatie en zonnepanelen. Daarnaast is het gebruik van staal een duurzame manier van renoveren, met een blik op de toekomst. Staal is namelijk een recyclebaar materiaal. Ook de toepassing van sandwichpanelen op gevels en daken is een uitstekende oplossing. Deze panelen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn brandveilig en tevens luchtdicht.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u samenwerken? Neem dan contact met ons op.