Dak- & Gevelbekleding | Dakbedekking | Renovatie | Staalconstructies

Lichtstraten en -koepels

Lichtstraten en -koepels

Lichtstraten en lichtkoepels kunnen in platte en hellende daken worden toegepast. Denk hierbij onder andere aan bedrijfshallen, kantoorpanden, woonhuizen, winkelstraten en veranda’s. De functie van een lichtstraat of lichtkoepel is het doorlaten van daglicht, als ventilatiemiddel of zelfs dakbetreding.

Lichtstraten

Een lichtstraat is een stijlvolle manier om lichtinval te creëren. Op deze manier wordt er meer daglicht verkregen en lijkt de ruimte optisch groter. Lichtstraten zijn geschikt voor kantoorpanden, bedrijfshallen en tevens woonhuizen. Ze bestaan uit aluminium profielen waartussen polycarbonaat platen worden gemonteerd. De polycarbonaat platen zijn leverbaar in heldere of opale uitvoering. De lichtstraten worden gemonteerd op opstanden die tijdens de montage van een staaldak worden aangebracht.

Lichtkoepels

Ook een lichtkoepel creëert natuurlijk daglicht in een ruimte. Daarnaast kan een lichtkoepel ook fungeren als ventilatiemiddel en dakbetreding. Deze koepel kan 90 graden geopend worden wat het toegankelijk maakt voor het betreden van het dak of een dakterras. Lichtkoepels worden geproduceerd uit PVC of polycarbonaat en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Neem contact met ons op
voor meer informatie