Gevelbekleding | Dakbedekking | Staalconstructies | Staalplaatbetonvloeren | Lichtstraten | Dakveiligheid

Lichtstraten en -koepels

Lichtstraten en lichtkoepels

Lichtstraten en lichtkoepels worden in zowel platte als hellende daken toegepast. Denk hierbij aan bedrijfshallen, kantoorpanden, woonhuizen, winkelstraten en veranda’s. Een lichtstraat of lichtkoepel heeft verschillende functies. Als eerst geeft het meer daglicht. Daarnaast kan het ook dienen als een ventilatiemiddel of zelfs dakbetreding. 

lichtstraat

Lichtstraten

Lichtstraten zijn een stijlvolle manier om lichtinval te creëren. Op deze manier wordt er meer daglicht verkregen en lijkt de ruimte optisch groter. Een lichtstraat is geschikt voor kantoorpanden, bedrijfshallen en tevens woonhuizen. Ze bestaan uit aluminium profielen waartussen polycarbonaat platen worden gemonteerd. De polycarbonaat platen zijn leverbaar in heldere of opale uitvoering. De lichtstraten worden gemonteerd op opstanden die tijdens de montage van een staaldak worden aangebracht.

Lichtkoepel

Ook een lichtkoepel creëert natuurlijk daglicht in een ruimte. Daarnaast kan een lichtkoepel ook fungeren als ventilatiemiddel en dakbetreding. Deze koepel kan 90 graden geopend worden wat het toegankelijk maakt voor het betreden van het dak of een dakterras. Lichtkoepels zijn geproduceerd uit PVC of polycarbonaat en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Op zoek naar lichtstraten en lichtkoepels? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste oplossing. 

lichtkoepel

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u samenwerken? Neem dan contact met ons op.