Gevelbekleding | Dakbedekking | Staalconstructies | Staalplaatbetonvloeren | Lichtstraten | Dakveiligheid

Dakbedekking

Dakbedekkingen

Naast dak- en wandbeplating leveren en monteren we dakbedekkingen. Wij bieden bitumineuze- en kunststof dakbedekking aan. Bitumen dakbedekking zijn beschikbaar in de soorten SBS en APP. 

Kunststof dakbedekkingen

Kunststof dakbedekking kennen we in vier soorten: PVC, EPDM, TPO en ECB. PVC dakbedekking is het meest gebruikelijk. Het is weersbestendig en bestand tegen chemicaliën. Daarnaast is het voordelig, recyclebaar, milieuvriendelijk en geschikt voor groendaken.

EPDM dakbedekking heeft een lange levensduur van 30 tot 50 jaar en is sterk, Uv-bestendig, soepel en het hele jaar beloopbaar. Deze vorm van dakbedekking kan zowel bij renovatie als nieuwbouw geplaatst worden.

TPO dakbedekking is duurzaam en beschikt de voordelen van zowel PVC als EPDM, zonder de nadelen. Het bevat geen weekmakers en is direct toepasbaar op ondergronden zoals bitumen.

ECB dakbedekkingen bestaan voor 50% uit kunststof en 50% uit bitumen. Hierdoor is het gemakkelijk en schoon te verwerken, heeft het een goede chemische resistentie en een lange levensduur van 40 tot 50 jaar. Enkele voordelen van dit materiaal is een hoge scheurvastheid, Uv-bestendigheid, chemische resistentie en bestand tegen zeer lage temperaturen.

Bitumineuze dakbedekkingen

SBS-bitumen is samengesteld uit elastomeer. Het staat voor Styreen Butadieen Styreen, een synthetisch rubber dat de bitumineuze dakbanen een grotere elasticiteit geeft. Dankzij deze elasticiteit, rekken de dakbanen mee. Hierdoor beperken ze de werking van onderliggende constructies niet.

Dakbanen in APP-bitumen bestaat uit een combinatie van bitumen en een plastische kunststof genaamd Atactisch Polypropyleen. Polymeer zorgt ervoor dat deze dakbedekkingen bij extreme omgevingstemperaturen soepel blijft. Hierdoor zijn APP bitumen bestand tegen zon en UV straling.

Heeft u vragen over dakbedekking, kom dan gerust langs op ons kantoor in Almelo of neem contact met ons op. 

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u samenwerken? Neem dan contact met ons op.